Nem volt túl nagy tolongás – Lázár János tartott utcafórumot Szolnokon

Megosztás

A kampány utolsó napjai felélénkültek Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Magyar Péter után a miniszterelnök Orbán Viktor tett látogatást, utána pedig befutott Lázár János építési és közlekedési miniszter is, aki a szolnoki Hild téren tartott utcafórumot.

Lázár János a szokásos kommunikációs paneleket hangoztatta: „ha leszünk elegen, akkor ki tudunk tartani a béke mellett, ha nem leszünk elegen, a nyugatiak bele fognak szorítani a háborúba”. Vagy: „nagyon meg kell fontolni azt, hogy az ember hova húzza be a voksát, ha háború és béke kérdéséről van szó”.

Szeretnék, ha az erőforrásokból jutna vidékre, és a vidéki ember számára is szeretnének lehetőséget teremteni, hogy tehetsége, tudása, ambíciója és célja szerint tudja megélni az életét. Ebben Lázár úgy véli, a megyei jogú városok, közöttük Szolnok, kifejezetten jó szövetséges volt. A Szolnokkal kötött szövetség egyik legszimbolikusabb jelképe a 4-es út négysávosítása, az M4-es megépítése a városig – mondta.

Olvasónk fotóján jól látszik, hogy nem volt túl nagy érdeklődés a Fidesz rendezvényén

Az M4-es út építését Szolnoktól folytatják Karcag felé, onnan pedig meg fogják építeni Berettyóújfaluig, „mert az Alföld közepének is szeretnénk lehetőséget teremteni, nem csak a központi részeknek és nem csak a Nyugat-Dunántúlnak”.

Terveznek egy nagy vasútfejlesztést és egy nagy autópálya-fejlesztést is az eddigieken túl. Meg akarják építeni Dunaújváros és Kecskemét között az M8-as autópályát, amelyet össze akarnak kötni az M4-essel és építeni akarnak egy vasúti elkerülőt, a V0 szakaszt, amely az M0-s “vasúti testvére akar lenni”. Azt szeretnék, hogy Nyugat felé Magyarországon vezessen mindenkinek az útja, “embernek, áruforgalomnak, politikának, hatalomnak”. Ma 700 milliárd forintot fizetnek a külföldiek azért, hogy a magyar autópályát használják, ez óriási bevétel – tette hozzá.

Meglátjuk, az ígéretekből mennyi fog megvalósulni.

MTI-információ

Kép: Mészáros János/MTI

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek